Keresés
Keresés
0 Kosár
Kosaram
Bejegyzéseink
Vasárnap délután 3 órakor „Adventi varázs” jótékonysági koncert lesz a templomban. Közreműködnek: Horváth István, Kriszta Kinga operaénekesek, Bita Boglárka ének, Oberfrank Péter zongoraművész, karnagy és a Villányi vonósnégyes.
Baranya megyében elsőként, 2012. április 1-jén adták át a Véméndi Katasztrófavédelmi Őrsöt. Az őrs a Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség alárendeltségében működik.
A társadalom öregedése, azaz idősebb korosztályok arányának növekedése az utóbbi évtizedek egyik meghatározó társadalmi jelensége. A 65 éven felüliek aránya az elkövetkező évtizedekben – kisebb hullámzásokkal - az eddigieknél is erőteljesebben fog növekedni. 2050-re Magyarország népességének közel 30 százaléka lesz 65 éves vagy idősebb. A 65 évesnél idősebb népesség egyharmada egyedül él.
A helyi általános iskola egyik szárnyában számunkra kialakított 75 férőhelyes óvodát 2007-ben vehettük birtokba. A jól felszerelt, barátságos csoportszobákban sok éves tapasztalattal rendelkező óvodapedagógusok, és szakképzett dajkák foglalkoznak a rájuk bízott gyerekekkel, akik nem csak községünkből, de a szomszédos falvakból is jönnek hozzánk. Az itt élő lakosság vegyes összetételű, magyar, roma vagy német nemzetiségűnek vallja magát.
Négy nemzetiség él a faluban: svábok, székelyek,cigányok és felvidékiek. Iskolánk ebben a színes kulturális közegben működik, ezért nagyon fontosnak tartjuk a nemzetiségi hagyományok ápolását, megismertetését a gyerekekkel. Iskolánk 1985-ben épült, így újszerű épületnek mondható. Eredetileg kétszintes volt, majd 1993-ban az önkormányzat a tetőtér beépítésével új szintet és azon új tantermeket hozott létre. 1995-re készült el a korszerű, hatalmas sportcsarnok, ami nemcsak testnevelés órák tartására, hanem mérete miatt 500 fős lakodalmak, rendezvények szervezésére is alkalmas. 2007-ben az iskola földszintjére költözött az óvoda, ezáltal a két intézmény működése takarékosabb lett.