Keresés
Keresés
0 Kosár
Kosaram

Német Nemzetiségi Óvoda

Térkép
Német Nemzetiségi Óvoda

Fenntartó a Véméndi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

A helyi általános iskola egyik szárnyában számunkra kialakított 75 férőhelyes óvodát 2007-ben vehettük birtokba. A jól felszerelt, barátságos csoportszobákban sok éves tapasztalattal rendelkező óvodapedagógusok, és szakképzett dajkák foglalkoznak a rájuk bízott gyerekekkel, akik nem csak községünkből, de a szomszédos falvakból is jönnek hozzánk. Az itt élő lakosság vegyes összetételű, magyar, roma vagy német nemzetiségűnek vallja magát.

Intézményünkben régóta folyik német nemzetiségű nevelés. Ezt a továbbiakban is szeretnénk magas színvonalon folytatni. A nyelvi nevelésen kívül a nemzetiség zenéjével, hagyományaival, népviseletével, táncaival is megismerkednek a gyerekek. A tanulási nehézségekkel küzdőkkel fejlesztőpedagógus foglalkozik. A család és az óvoda jó kapcsolatát segítik a hagyománnyá vált rendezvények, mint a Márton-nap, farsangi bál, anyák napja, szülőkkel szervezett kirándulások, barkács- délelőttök.

Arra törekszünk, hogy a gyerekek biztonságot és vidámságot adó környezetben önfeledt játékkal és tanulással tölthessék napjaikat.

Mottónk:

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait, ő azt hiszi csak játszik.
De mi már tudjuk mire megy a játék, arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle”
Varga Domokos

 

Dokumentumok:

- Házirend

- Intézményi véleményezés

- 5 éves továbbkép terv

- Nyilatkozat a térítési díjakról

- Törvényességi ellenőrzésről készült jelentés

- Pedagógiai program

- Szervezeti és működési szabályzat

 

Kapcsolat adatok

7726 Véménd, Szabadság tér 10.