Keresés
Keresés
0 Kosár
Kosaram

TÁJÉKOZTATÓ!!! (Folyamatosan frissül)

Véméndi Honfitársaim!

Figyelmezteti Önöket a falu vezetősége, hogy VEGYÉK KOMOLYAN és TARTSÁK BE járványügyi kéréseinket ÖNÖKÉRT, MINDENKIÉRT!

A járvány a szomszédos városokat és falvakat elérte. Nincsen elegendő ágy a kórházakban, hogy a súlyosabb eseteket elássa. Ön vagy családtagja is áldozatul eshet.


Jelenleg 38 külföldről – fertőzésveszély nagy kockázatával - hazatért véméndi lakosról tudunk, de FELHÍVÁSUNK ELLENÉRE csupán 8-en jelentkeztek be és vonultak önkéntes karanténba – köszönjük e maroknyi ember FELELŐS és TISZTELETREMÉLTÓ hozzáállását!

Ismételten és nyomatékosan kérem, hogy aki külföldről tért haza, haladéktalanul lépjen kapcsolatba az Önkormányzattal a korona@vemend.hu vagy 06 30 3613940 elérhetőségeken. SEGÍTÜNK!

Talán még eldöntheti: EGÉSZSÉGES vagy FERTŐZÖTT állapotban tartja be a karatén szabályait. ÖNFEGYELEMRE és EGYÜTTMŰKÖDÉSRE van szükség. Az Önkormányzat minden erőfeszítésével azon van, hogy segítse Önöket útmutatással, tanáccsal és az ellátás megszervezésével. A karantén legfőbb szabálya, hogy az egy házban – háztartásban élők nem érintkezhetnek más emberekkel, saját házon – kerten belül kell, hogy maradjanak. Egy kézfogással is elkapható a betegség, tünetmentes vírushordozó is fertőzhet. Ha elkerülhetetlen a találkozás háztartásán kívül élőkkel, tartsa a 2 méter távolságot egymástól, fertőtlenítsen és viseljen szájmaszkot!

Az Önkormányzat további intézkedéseken dolgozik az Önök ellátására és védelmére a jelenlegi igen nehéz helyzetben. Köszönjük ÖNKÉNTESEINK eddigi áldozatos munkáját! Várjuk további önkéntesek jelentkezését Liebhauser Ákosnál a 06 70 2021806 telefonszámon, hogy a nehéz helyzetű lakosainknak segíthessünk.

A Véméndi Polgárőrség a rendőrséggel karöltve megkezdi munkáját a faluban a járványügyi intézkedések foganatosítása érdekében.

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT!

EGYÜTT Isten segedelmével az ÉLETÉRT!


Szalonna Zoltán
Polgármester

 


 

 

Tisztelt Lakosság!

Mindenekelőtt szeretnénk kérni, hogy ne dőljünk be a pániknak, de ne is bagatellizáljuk el a problémát! Józannak kell maradni és okosan, felelősségteljesen viselkedni.

A péntek esti kormányzati tájékoztatást követően Véménd, Feked, Szebény és Palotabozsok önkormányzatai összeültek és a következő döntésekre jutottak.

Az idősek és betegek védelme érdekében több intézkedést is javaslunk.

 

Idősek ellátása

Megkérjük a kedves lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, az idősek önként maradjanak otthon, ne menjenek a faluba, kerüljék az érintkezést mindenkivel.

Az idősek napközi ellátását egyelőre fenntartjuk. Folyamatosan követjük az egészségügyi szervezet hirdetményeit és annak megfelelően fogjuk meghozni a döntéseket a jövőre vonatkozóan. Az intézményt csak az ellátottak és az ellátók látogathatják a megszokott rendben.

Zimmer Terinél a +3630 330 4669 -es telefonszámon kérjük jelezni, amennyiben valakinek otthoni ellátási igénye van (például gyógyszerek beszerzése, élelmiszerek napi bevásárlása).

 

Iskola

Az általános iskola a kormány hirdetményének értelmében távoktatási rendszerre áll át. A diákok nem látogathatják az iskola épületét. Az iskolások csoportos sportprogramjai (sportkörök, JUDO oktatás) határozatlan ideig elmaradnak. Az iskolabusz nem jár a következő héten.

A tankerület kidolgozott egy stratégiát a gyermekek távoktatásával kapcsolatban. Március 16-án hétfőn a tanári kar minden szülővel egyesével fog egyeztetni, hogy a már kidolgozott metodikával tudják-e távoktatásban részesíteni a gyerekeket.

 

Iskolások étkeztetése

Az iskolai Főzőkonyha továbbra is üzemel, de mindenképpen jelezni kell, hogy igénylik-e az étkezést a gyermekek számára, ez esetben kérjük, jelezzék 2020. március 16-án, hétfőn 15 óráig a kuszter.zsuzsa@vemend.hu emailcímen vagy a +3669 543 026 -os telefonszámon. Aki igényli az étkezést, az mindenképpen adjon le a Főzőkonyhán éthordókat, mint ahogy az a nyári szünetben megszokott volt. Az ételek szállításáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

 

Óvoda

Az óvoda továbbra is üzemel és fogadja a kisgyermekeket. Megkérjük azokat a szülőket, akik a gyermeküket hozzák az óvodába, hogy az épület bejáratáig kísérjék a gyermekeket. Az épületbe nem léphetnek be, csak a gyerekek és az óvoda dolgozói. Amennyiben Ön szülőként úgy véli, hogy a gyermekét inkább nem vinné közösségbe, természetesen megteheti, igazolt hiányzásként jegyezzük. Kérjük a szülőket, hogy mindenképpen a szokott módon vagy a kindergarten@vemend.hu emailcímen értesítsék az óvodavezetést, amennyiben gyermekük nem megy óvodába vagy nem igényel étkezést és szállítást!

Az ovis JUDO tanfolyamot a jelenlegi helyzetre való tekintettel márciusban még nem indítjuk, de az érdeklődők jelentkezését továbbra is várjuk a +36 30 407 3679-es telefonszámon. A tanfolyam kezdése előtt a szülőknek tájékoztatót fogunk tartani.

 

Hivatal

A Hivatal dolgozói folytatják a munkájukat, de személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség! Kérjük, hogy az ügyei intézésére használja a titkarsag@vemend.hu emailcímet vagy a +36 69 543 025-ös telefonszámot. Minden esetben, kérjük adjon meg emailcímet és telefonszámot, hogy válaszolni tudjunk a megkeresésére!

 

Karantén

A felelősségteljes viselkedés és a megelőzés mindannyiunk érdeke. Nyomatékosan megkérünk mindenkit, aki az elmúlt héten külföldön tartózkodott, illetve a napokban tér haza, hogy önként vonuljon karanténba, és ne hagyja el az otthonát 2 hétig. Amennyiben a hazaérkezéstől számított 2 héten belül nem mutat tüneteket, fokozott elővigyázatossággal elhagyhatja az otthonát.

 

Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy családunkkal, szeretteinkkel együtt töltjük az időt, kicsit visszavonulunk a hétköznapi lét pörgésétől, terheitől. A félelmek, feszültségek helyett összpontosítsunk a szeretetre és nyugalomra. Törődjünk egymással! Amennyiben tudomásuk van olyan rászoruló idős személyről a környezetükben, akinek kisebb-nagyobb segítségre lenne szüksége (például bevásárlásra vagy egyéb háztartási segítségre), kérjük, tegyenek meg mindent, amit a saját szüleikért, nagyszüleikért is megtennének!

Együttműködésüket köszönjük!

Jó egészséget kívánunk!

Véménd, 2020.03.14.

Szalonna Zoltán Polgármester

 


 

Tisztelt Véméndiek!

 

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy járvány idejében a megelőzés minden egyes polgár önös és egyetemleges felelőssége. Minden kedves lakos együttműködésére számítok, hogy elkerülhessük a megbetegedéseket és megóvjunk mindenkit, főképpen az egészségileg kiszolgáltatott csoportokat a fertőzéstől: az időseket, a krónikus betegeket és a kisgyermekeket!

 

  • Azok közülünk, akik külföldön - főképp a járvánnyal fertőzött országokban, illetve forgalmas nagyvárosokban - dolgoznak, tanulnak vagy üdültek az utóbbi hetekben, családtagjaik, ismerőseik és környezetük érdekeit figyelembe véve, korlátozottan mozogjanak a közösségekben és kerüljék a forgalmas pontokat településünkön. A vírusfertőzettek egy hányada csak hordozó, tehát tünetmentesen is átadhatja a betegséget másoknak!

Részletes útmutató a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/551-hogyan-ovja-meg-szuleit-nagyszuleit-a-covid-19-virus-fertozessel-kapcsolatban

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/546-ovintezkedesek-magasabb-kockazatu-betegcsoportok-szamara-a-covid-19-virus-fertozessel-kapcsolatban

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/543-ovintezkedesek-gyermekek-szamara-a-covid-19-virus-fertozessel-kapcsolatban

 

  • Figyeljünk a tisztaságra kézmosással, fertőtlenítéssel, és aki felső légúti megbetegedésben szenved, a biztonság kedvéért viseljen szájmaszkot, mely a gyógyszertárakban beszerezhető. A vírus cseppfertőzéssel terjed, tehát zárt helyeken a levegőből is elkapható.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/547-legzesvedelem-es-legzesvedo-eszkozok-maszkok-hasznalata-a-covid-19-virus-fertozessel-kapcsolatban

 

  • Fokozottan óvjuk egészségünket megfelelő vitamindús táplálkozással, levegőzéssel és mozgással, illetve fordítsunk figyelmet az immunerősítésre, például nagyobb dózisú C- és D-vitamin-készítményeket fogyasszunk, akár vényköteles, akár vény nélkül kapható formában. (Például L-aszkorbinsav port fogyasszunk napi rendszerességgel, mely a patikákban és gyógynövényboltokban is beszerezhető.) Részletes tájékoztatásért és további tanácsokért forduljon háziorvosához.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/550-emberi-szervezet-vedekezokepessegenek-erositese-a-covid-19-virus-fertozessel-kapcsolatban

 

Kerüljük el a fertőzést, hogy elkerülhessen bennünket a járvány!

 

Együttműködésüket köszönöm,

Szalonna Zoltán Polgármester

 


 

Felhívás!

Kérem, a helyi Polgármesteri Hivatalt csak nagyon indokolt esetben keressék fel személyesen, ehelyett inkább telefonon vagy e-mailben keressék meg az ügyintézőket.

Személyesen csak előre egyeztetett időpontban. Időpont egyeztetés: 06-69/343-101

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a járványra való tekintettel kiemelten ügyeljenek a higiéniai előírásokra (sűrű kézmosás, kézfertőtlenítés). Így is óvva saját és mások egészségét.

Ezen rendelkezéseket kizárólag megelőzés céljából teszem‼️

Szíves megértésüket nagyon köszönöm.

Vigyázunk egymásra és saját egészségünkre.

Köszönettel: Szalonna Zoltán Véménd község polgármestere

 


 
Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
 
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a rendkívüli járványveszély miatt kihirdetett veszélyhelyzet okán a Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2020. március 16. napjától határozatlan ideig a személyes ügyfélfogadást szünetelteti.
Kérjük, az ügyintézést lehetőleg a személyes megjelenés elkerülésével, elektronikus kapcsolattartás útján és telefonos ügyintézés igénybevételével intézzék.
Husz Ágnes családsegítő elérhetőségei:
Telefon: 20/550-7414
E-mail cím: csaladsegito@csaladsegitomohacs.hu
Kérjük, a halaszthatatlan személyes ügyintézés előtt szíveskedjenek telefonon időpontot egyeztetni.

 


 

Mezőföldvíz Kft.

Tisztelt Felhasználók!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a koronavírus-fertőzés kockázata miatt a Mezőföldvíz Kft. 2020. március 16-tól bezárja személyes ügyfélszolgálati irodáit és egyéb ügyfélfogadási pontjait.

Kérjük kedves Felhasználóinkat személyes ügyfélszolgálat helyett, társaságunkkal az ugyfel@mezofoldviz.hu email címen, illetve az ingyenesen hívható 06 (80) 442 442 telefonszámon vegyék fel a kapcsolatot.

Az intézkedéssel párhuzamosan a nem fizető fogyasztókkal szemben megindított kikötési (szolgáltatás megszüntetésére / korlátozására irányuló) eljárásokat felfüggesztjük.

***

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az ivóvízbázisaink védettek, amelyekből egy esetleges járvány során is folyamatosan biztosítani tudjuk a jó minőségű ivóvízzel való biztonságos ellátást, akárcsak a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását. A lakásokba érkező csapvíz vitathatatlan előnye, hogy a nap 24 órájában rendelkezésre áll. Nem szükséges tehát műanyag palackokban felhalmozni otthon flakonos vizeket, hiszen Magyarországon közel 100%-os a települések vezetékes ivóvízzel való ellátottsága.

A Mezőföldvíz Kft. szigorú kritériumok alapján, rendszeresen ellenőrzi az általa szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet, és szükség esetén azonnal tud intézkedni.

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Mezőföldvíz Kft. 2020. március 17-től felfüggeszti a mérőórák szolgáltatói leolvasását.

Annak érdekében, hogy a 2020. márciusi elszámoló számlát a ténylegesen felhasznált vízmennyiség alapján készíthessük el, kérjük, hogy a vízóráját szíveskedjen leolvasni. Lehetőség szerint készítsenek róla fényképet, melyet a felhasználó hely címének, azonosítójának megadásával az ugyfel@mezofoldviz.hu e-mail címre kérünk megküldeni.

A mérőóra állások bejelentését a fentieken túl az alábbi elérhetőségeken fogadja Társaságunk:

- www.mezofoldviz.hu címen elérhető "Vízóraállás bejelentése" menüpontben

- ügyfélfogadási időben az ingyenesen hívható 06 80 442 442 ügyfélszolgálati telefonszámon.

 

Köszönettel: Mezőföldvíz Kft.

 


   

Baranya Megyei Kormányhivatal
Mohácsi Járási Hivatal
Mohácsi JH Kormányablak Osztály

Kérem megértésüket, valamint kérném, hogy a korábban megküldött kormányablak busz menetrendjéről szóló lakossági tájékoztatónkat szíveskedjenek a hirdetőtáblákról leszedni. Köszönjük szépen.